Skip Ribbon Commands
Skip to main content

AGC Latest News

MAJLIS SAMBUTAN NUZUL AL-QURAN DAN MAJLIS KHATAM AL-QURAN PEJABAT PEGUAM NEGARA BAGI TAHUN 1445H / 2024M

NZ5 2024.jpeg

BANDAR SERI BEGAWAN, Sabtu, 30 Mac 2024 – Sempena sambutan bulan Ramadhan Al-Mubarak 1445 Hijrah / 2024 Masehi, Pejabat Peguam Negara telah mengadakan Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran dan Khatam Al-Quran yang berlangsung di Dewan Jubli Emas, Bangunan Undang-Undang dan Mahkamah-Mahkamah, Jalan Raja Isteri Pengiran Anak Saleha hari ini.

NZ10 2024.JPG
Tetamu kehormat pada majlis tersebut ialah Yang Berhormat Peguam Negara, Datin Paduka Dayang Hajah Nor Hashimah Binti Haji Mohammed Taib. Turut hadir ialah Yang Mulia Dayang Hajah Zuraini binti Haji Sharbawi, Peguamcara Negara serta pegawai dan kakitangan Pejabat Peguam Negara.

NZ8 2024.jpeg

Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah di pimpin oleh Awang Muhd Adi Faisal Bin Haji Omar, Penasihat Undang-Undang, Pejabat Peguam Negara dan diikuti dengan bacaan Takhtim, Doa Khatam, dikir dan Doa Selamat.

NZ3 2024.jpeg
Aktiviti keagamaan ini dijalankan setiap tahun bagi memuliakan bulan Ramadhan yang bermula dari awal Ramadhan oleh pegawai dan kakitangan Pejabat Peguam Negara. Antara objektif majlis seumpama ini diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim di kalangan pegawai dan kakitangan Pejabat ini.

Attachments